World King Chefs Cooking Competition - JAPAN 2019
Imaginea de grup cu toți concurenții înainte de concurs |
Manifestarea de pe insula Awaji a cuprins și evenimentul World Eatology Forum în cadrul căruia s-a semnat documentul internațional Awaji Island Declaration -Taste the Future, invitat special fiind Dr. Iulia Drăguț, Președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ din România care a susținut lucrarea "Tradițional Cuisine as a Foundation for Sustainable Tourism", publicată în cartea de specialitate Eatology Study de către Beijing Eatology Research Institute în China.
Pentru a pune în valoare produsele locale, Prefectura Hyogo a decis ca desfășurarea evenimentului să fie pe insula Awaji, spațiul în care japonezii au menținut agricultura și zootehnia naturală. Cu trei zile înainte de competiția culinară internațională, Radu Zărnescu a avut ocazia să testeze ingredientele locale, în special celebra carne de vită japoneză Wagyu, cu certificare clasificată Kobe, cea mai fragedă și gustoasă specialitate de carne de pe mapamond. În cadrul concursului a fost invitat câte un singur Master Chef din fiecare stat membru al G20, iar reprezentantul României a avut statutul de invitat special.
Carne de vită Wagyu! Cea mai fragedă și gustoasă specialitate de carne de pe mapamond! |
Tematica competiției a fost gătirea unui preparat de bază cu ingrediente locale, fiind posibilă utilizarea a maxim 3 condimente aduse de acasă. În cadrul semifinalei, Chef Radu Zărnescu s-a clasat pe locul 1 din cele 4 acordate pentru marea finală care s-a desfășurat la cel mai modern complex turistic, Hello Kity Smile de pe insula Awaji.
Chef Radu Zărnescu s-a clasat pe locul 1 din cele 4 acordate pentru marea finală care s-a desfășurat la cel mai modern complex turistic, Hello Kity Smile de pe insula Awaji. |
Chef Radu Zărnescu și elevul său Yamamoto care i-a fost alături ca și ucenic timp de 3 zile |
În batalia finală, Chef Radu Zărnescu s-a clasat pe locul al 3-lea la nivel mondial împreună cu reprezentantul Rusiei, după reprezentantul Coreei de Sud pe locul 1 și reprezentantul Canadei pe locul 2. Preparatul de bază gătit a conținut carne de vită Kobe, ciuperci brune, ceapă albă, alune și fistic, vin roșu, trufe, usturoi, aluat de clătite, petale de trandafir uscate și spumă moleculară de cireșe negre.
Separat de concurs, Chef Radu Zarnescu a fost invitat de catre cel mai titrat bucatar de pe insula Awaji, să gătească carne de vită Kobe la Welcome Gala Dinner oferită invitaților din cadrul evenimentului G20- World Eatology Forum, iar în ultima zi a realizat o demonstrație practică cu antricot de vită Wagyu, trufe de Transilvania și condimente din Macao, China, moment în care a fost însoțit de Miss Japonia 2019 și reprezentanții celei mai mari companii de sare din Munții Himalaya!
După ultimele studii realizate de către operatorii din sectorul turistic chinezesc (Hong Kong, Macao, Taiwan, Sanghai, Beijing), Japonia deține cele mai calitative ingrediente naturale pentru Restaurantele de Lux din Asia și zona Pacificului. Carnea de vită Wagyu, certificată Kobe, cu calificativele de înaltă calitate privind gradul de marmorare cu fibre de grasime a texturii A și B sunt păstrate numai pentru consumul intern japonez, ea ajungand și la 1.000 dolari americani pentru 1 kg, iar următoarele calificative se exportă doar în USA (în jur de 350.000 tone anual) și în Hong Kong (în jur de 250.000 tone anual).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu