Lansare Sibiu Regiune Gastronomică

Lansare Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 - Clubul Diplomatic București

Clubul Diplomatic

Cel mai mare proiect culinar al anului 2019, Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, a fost lansat la Clubul Diplomatic din București în prezenta Excelenței Sale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis și a invitaților de onoare: doamna Daniela Cîmpean (Președintele Consiliului Județean Sibiu), doamna Astrid Fodor (Primarul Municipiului Sibiu), domnul Gheorghe Roman (Primarul Municipiului Mediaș), domnul Gheorghe Aldea (Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu), domnul Ioan Bondrea (Rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu), domnul Alin Chipaila (Președintele Asociației Județene de Turism Sibiu), reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditați la București, parlamentari, oameni de știință, reprezentanți mass media, bloggeri și multe alte personalități marcante ale societății românești!

presedintele romanieipresedintele cjssibiu

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană împreună cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ au pregătit un eveniment de excepție, distins și unic, coordonat de către domnul Eugen Iordănescu, în care s-au implicat și alte persoane importante din Sibiu! 


În cadrul acestei manifestări, maeștrii din ACEEA au pus în valoare produsul local sibian, prezentat în 2 versiuni: tradițional și modern. Tot cu acest prilej organizația ACEEA a lansat în fața Președintelui Klaus Iohannis proiectul GASTROCARPATICA care este dedicat promovării și menținerii tradițiilor culinare ciobănești din Marginimea Sibiului și care vine în sprijinul unor concepte de promovare a tradițiilor și valorilor locale, a identității culinare regionale. 


După discursurile invitaților de onoare, Asociația Culturală Euro Est Alternativ a prezentat în fața Președintelui României un bufet de excepție cu preparate locale și regionale gătite în spirit modern printre care s-au regăsit carnea de vânat (urs, cerb, mistreț), diverse brânzeturi maturate, ciuperci, legume de sezon, fructe de pădure, carne de oaie, carne de vită Angus, rață și curcan, păstrăv.  

SRGE


Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au sprijinit evenimentul de lansare al proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, mulțumim personalului angajat la Clubul Diplomatic din București pentru suportul acordat!