Români printre stele

Români printre stele! Adunarea Generală Euro-Toques Internațional în Italia la lacul Como din Italia

Armani, Michelin Guide, Ferrari, Rolls Royce, H Edition Global, CastaDiva, Mercedes…și multe alte brand-uri de renume mondial au fost prezente la adunarea celor mai importanți Maeștri Bucătari din Europa!

adunarea generală euro-toques internațional
Imaginea de grup cu delegațiile europene ale Euro-Toques Internațional

Luni, 12 iunie 2017, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a organizației profesionale Euro-Toques International (European Chefs Community), pentru alegerea noului Președinte Internațional. La inițiativa maeștrilor italieni manifestarea s-a desfășurat la Mandarin Oriental Resort & SPA (*****Luxury) din stațiunea Blevio situată pe malul lacului Como, una dintre cele mai frumoase și indeite unități turistice din Italia care datează de pe vremea celebrului Giuseppe Verdi!

Bucătari celebri din Italia, Franța, Germania, Luxemburg, România, Polonia, Belgia și multe alte țări europene, s-au reunit pentru a decide viitorul Președinte al Euro-Toques Internațional, cea mai importnată organizație profesională europeană lansată însuși de către Marele Maestru Paul Bocuse în anul 1986! În mulțimea de bucătari “stelați” (listați în Ghidul Michelin), au fost prezenți și românii reprezentați de către Radu Zărnescu (Președinte al Euro-Toques România) și Dumitru Burtea (Președinte de Onoare și Fondator al Euro-Toques România), care au răspuns invitației lansată în februarie 2017 la Bruxelles în cadrul reuniunii anuale a membrilor.

 
Stânga: Radu Zărnescu alături de cei doi co-președinți ETI, Jean Castadot și Enrico Derflingher, 
dreapta: Dumitru Burtea alături de Managerul General al unității Mandarin Oriental Resort & SPA
  
Programul a cuprins ședința Adunării Generale, parada de modă a Brand-ului Emporio Armani, expoziția de automobile Rolls Royce și Mercedes, degustări de prosecco, prosciutto și brânzeturi italiene, iar surpriza serii a fost Gala Dinner Fine Dining pregătită de către o echipă de 16 tineri bucătari  listați în Ghidul Michelin!!!  În urma dezbaterilor din cadrul Adunării Generale s-a votat o noua conducere format din: Președintele Enrico Derflingher (Michelin Guide), unul dintre cei mai renumiți bucătari italieni care a gătit pentru familia regală a Marii Britanii și la Casa Albă în timpul mandatului lui George W. Bush Senior, iar în anul 2014 a fost numit Ambasador Mondial al Bucătăriei Italiene de către Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, și Co-Președintele Jean Castadot, ambasadorul relațiilor dintre Euro-Toques Internațional și Parlamentul European de la Bruxelles.

La sfârșitul adunării, Enrico Derflingher a susținut un discurs de promovare a evenimentului East European Culinary Cup care s-a desfășurat la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov – România, manifestare la care a fost prezent personal în perioada 1-4 iunie 2017: “Am fost prezent la cea mai mare competiție profesională internațională din România și am rămas plăcut surprins de modul în cre a fost organizată acesta! Sunt bucuros că am avut ocazia să cunosc bucătari tineri din toate colțurile lumii care s-au prezentat la înălțime cu diverse preparate în spirit modern sau tradițional. Recomand acest eveniment tuturor celor care își doresc să-și ridice nivelul de performanță profesională! Le mulțumesc organizatorilor Dr.Iulia Drăguț, Dumitru Burtea și Radu Zărnescu pentru ospitalitatea de care au dat dovadă!”.

radu zarnescu impreună cu delagația Italiei

Enrico Derflingher a reamintit promisiunea făcută Președintelui Radu Zărnescu: “În mandatul meu voi susține țările din Europa de Est pentru că bucătarii din acest spațiu sunt foarte talentați! Am avut ocazia să lucrez cu tineri bucătari din Slovenia și România și am simțit că au un potențial profesional foarte ridicat! Consider că aceste țări sunt pe o traiectorie bună de dezvoltare a gastronomiei și merită tot sprijinul din partea noastră.

dineul oficial ETI

radu zarnescu și dumitru burtea


radu zarnescu și dumitru burtea alături de delgația Franței
Radu Zărnescu și Dumitru Burtea împreună cu delgația Franței






lacul como


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu