World Chefs Summit - Grimaldi Forum Monte Carlo

World Chefs Summit - Grimaldi Forum, Monte Carlo 2017

Radu Zărnescu alături de Prințul Albert de Monaco

In perioada 27-29 noiembrie 2017, Grimaldi Forum din Monte Carlo a găzduit cel mai important eveniment culinar de sfârșit de an, World Chefs Summit, manifestare organizată sub Inaltul Patronaj al Casei Regale de Monaco. La această ediție Prințul Albert al II-lea a reușit sa strângă cei mai valoroși maeștri din lume, “creme du la creme” cum zic francezii, bucătari listați in Ghidul Michelin, membrii ai celor mai importante organizații europene Euro-Toques Internațional, mari inițiatori de proiecte și curente culinare mondiale. Revista de specialitate Le Chef a prezentat in cadru festiv topul celor 100 de maeștri ai tuturor timpurilor și topul celor 10 pentru anul 2018! Printre cei prezenți au fost: Locul I Mondial a fost ales Michel Troisgros (3 stele Michelin, Franța) și Locul III Mondial Chef Joan Roca (3 stele Michelin, Spania). Printre invitații speciali si susținătorii evenimentului s-au numărat: celebrul Regis Marcon (3 stele Michelin, Franța) unul dintre cei trei titani contemporani ai gastronomiei franceze (ceilalti doi fiind Paul Bocuse și Alain Ducase), Michel Roth (2 stele Michelin, Elveția) co-organizator al competiției Bocuse d’Or la Lyon, imaginea companiei de vestimentație numarul 1 mondial, Bragard și Co-președinte al Euro-Toques France, Carlo Petrini – inițiatorul curentului international Slow Food, Joel Garault (3 stele Michelin, Franța) cel mai renumit chef consultant care a lansat o serie impresionantă de restaurante in Japonia, Emirate, Arabia Saudită, Elveția, Spania și Tailanda, Chef Philippe Joannes (Executive Chef la Fairmount Hotel Monte Carlo, bucatarul Prințului Albert), Directorul Executiv al evenimentului și multe alte personalități din lumea culinară mondială precum și personalități celebre printre care și Prințul Albert al II-lea. Am avut onoarea de a fi invitati de organizatorii acestui eveniment, aceștia fiindu-ne oaspeți in luna iunie, in cadrul East European Culinary Cup. Intalnirile fericite de care ne-am bucurat in aceste zile isi vor gasi ecoul in activitățile Asociațiilor pe care le conducem. Cu fiecare participare internațională am reusit sa aducem mai aproape adevăratul spirit al bucatariilor occidentale: apetitul către dialog, cunoaștere,aprofundare a cunoștințelor, o deschidere mai larga catre noi dimensiuni si perspective! Anii 2018 si 2019 atat de importanți pentru tara noastră vor fi îmbogățiți de proiectele pe care le-am deschis inca de anul acesta!

Radu Zărnescu și Joan Roca
Radu Zărnescu și Joan Roca

World Chefs Summit 2017
World Chefs Summit 2017 - unul dintre spațiile pentru dezbateri

Dr. Iulia Drăguț și Carlo Petrini
Dr. Iulia Drăguț și Carlo Petrini

Dr. Iulia Drăguț și Carlo Petrini
Dr. Iulia Drăguț și Carlo Petrini

Grimaldi Forum - World Chefs Summit
Grimaldi Forum - World Chefs Summit

Michel Roth demo cooking
Demo Cooking cu Michel Roth (2 stele Michelin)

Grimaldi Forum - World Chefs Summit
Grimaldi Forum - World Chefs Summit


Iulia Drăguț și Michel Troisgros (3 stele Michelin, Franța)
Dr. Iulia Drăguț și Michel Troisgros (3 stele Michelin, Franța) - Locul I Mondial în 2017 

Radu Zărnescu și Bacquié
Radu Zărnescu și Christophe Bacquié (3 stele Michelin - bucătarul anului 2018)

Radu Zărnescu și Regis Marcon
Radu Zărnescu și Maestrul Regis Marcon

radu zarnescu la Grimaldi Forum
Chef Radu Zărnescu cu Executive Chef Philippe Joannes la Grimaldi Forum

Iulia Drăguț la Grimaldi Forum
Dr. Iulia Drăguț la Grimaldi Forum după conferința Prințului Albert de Monaco

Fairmount Hotel Monte Carlo
Fairmount Hotel Monte Carlo

Fairmount Hotel Monte Carlo Gala Dinner
Fairmount Hotel Monte Carlo - Gala Dinner