marți, 15 ianuarie 2013

Natural & Traditional 100%

Decembrie 2012
Localitatea Ineu, Judeţul Arad
Specialităţi culinare pregătite în sprit tradiţional şi conform unor reţete din popor!
Producţia proprie de carne afumată - 2012.


Ceafă afumată - porc de casă, saramură 16 zile (apă, sare, piper, usturoi), 5 fumuri reci la interval de 6 ore, ţinut la zvântat 14 zile şi în continuare

Luna decembrie a anului 2012 ma prins în zona oraşului Ineu din Judeţul Arad. Fiind departe de casă, am decis să-mi prepar purcelul pentru iarnă în delegaţie. Am apelat la logistica din gospodăria lui Mitru şi de fiecare dată când am avut timp liber m-am dedicat pregătirii specialităţilor culinare din porc, preparate ce nu trebuie să lipsească din cămara oricărei familii pe parcursul iernii.

Ceafă de porc afumată - varianta cu doar 4 fumuri, ţinut la zvântat 14 zile şi în continuare

Cotlet de porc afumat - cotlet de porc de csă, saramură 12 zile, 4 fumuri reci la interval de 6 ore
Fleică de porc afumată, varianta 1 - porc de casă, baiţ (apă, sare, usturoi, cimbru), 4 fumuri reci la interval de 6 ore,
ţinut la zvântat 10 zile
Pulpă de mistreţ afumată - pulpă vânat, saramură 17 zile, 4 focuri reci le interval de 6 ore
Pulpă de porc afumată varianta 1 - porc de casă, saramură, 4 focuri reci le interval de 6 ore
Pulpă de porc afumată varianta 2 - porc de casă, saramură, 4 focuri reci le interval de 6 ore
Salam afumat din carne de cal combinată cu carne de mistreţ - carne de cal 50%, carne de porc cu slănină 50%, sare marină, boia dulce, usturoi, cimbru, piper
Fleică de porc afumată, varianta 2 - porc de casă, baiţ (apă, sare, usturoi, cimbru), 4 fumuri reci de esenţă tare la interval de 6 ore, ţinut la zvântat 10 zile
Spată de porc afumată (pulpa faţă)
Caltaboş din porc - organe de porc de casă, ceapă tăiată, sare marină, piper, ienibahar, orez fiert,
cimbru, cuişoare - fiert şi apoi afumat
Carnaţi din carne de porc - carne de porc 70% carne, 30% slănină de calitate: boia dulce,
boia iute de ardei, sare marină, piper, cimbru, usturoi
Friptură din carne de porc - coaste şi  fleică, usturoi, sare, piper, suc de lămâie - asemănătoare cu friptura de Turda
se prepară şi se mănâncă în timpul muncii!!!
Jumări din slănină de porc - slănină cu inserţii de carne din porc de casă tăiată cuburi şi prăjită 
La sfârşitul muncii, bem un "ţoi" de pălincă !
Radu Zarnescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu