Campionat Pizza

Campionatul Naţional de Pizza - România 2014
World Trade Center Bucureşti
14-16 martie 2014

Organizator Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România
Echipamente tehnice profesionale Bilancia Exim
Entertainment Dan Leicu (Campiona Mondial Pizza Freestyle)
Producător Radu Zărnescu
Coordonator Lucian Leicu


Regulamentul competiţiei pentru Etapa Muntenia

  1. Concursul se va desfăşura într-un spaţiu delimitat, dar sub privirile publicului;
  2. Fiecare concurent va avea la dispoziţie 20 de minute pentru pregătirea a două pizza clasică, una pentru juriu şi cealaltă pentru public şi presă, 10 minute pentru instalare şi curăţenie;
  3. În cele 20 de minute concurentul va fi singur în standul de concurs;
  4. Juriul este compus din maeştri internaţionali;
  5. Standul pentru concurs va fi dotat cu: cuptor, masă de lucru, frigider;
  6. Prezentarea şi degustarea se va efectua imediat după ce concurentul va expune pizza pe platou;
  7. Ingredientele necesare pentru 2 pizza şi cele două platouri pentru prezentare vor fi aduse de către fiecare concurent;
  8. Concurenţii trebuie să fie îmbrăcaţi în ţinută de lucru (vestimentaţia poate să fie inscripţionată cu logo-ul unităţii sau cu reclame proprii);
  9. Nu se percepe taxă de înscriere;
  10. Primele trei locuri merg mai departe în finala pe ţară (I,II,III sau aur, argint, bronz);
  11. Concurenţii care nu vor câştiga un loc pe podium vor primi o diplomă de menţiune;
  12. În cazul obţinerii unui punctaj egal (a doi sau mai mulţi concurenţi) se vor realiza sesiuni de departajare (duel în faţa publicului);
  13. Contestaţiile se depun la juriu până la ceremonia de premiere, respectiv până la orele 20,00;
  14. Echipamentele tehnice profesionale sunt puse la dispoziţie de către Bilancia Exim
Criteriile de evaluare:
  1. Prezentare – 20 puncte
  2. Coacere – 30 puncte
  3. Gustul – 50 puncte
Comisia de evaluare (Juriul): Italia, Croaţia, Israel


Regulamentul finalei pe România

Regulamentul general este identic cu cel al etapelor doar că finaliştii vor trece prin 3 probe:

1.Pizza Clasica – pizza cu ingrediente clasice, forma clasică (rotundă), sosuri clasice, două bucăţi
2.Pizza la Tavă – pizza pregătită şi coaptă în tavă (60cm x 40cm), ingrediente clasice, formă dreptunghiulară, sosuri clasice, 1 bucată
3.Pizza Creative – pizza în viziune modernă, formă la alegere, sosuri la alegere, gust la alegere (sărat, picant, dulce…etc), 1 bucată dacă este la tavă, 2 bucăţi dacă este direct pe vatră

Criteriile de evaluare
  1. Prezentare – 20 puncte
  2. Coacere – 30 puncte
  3. Gustul – 50 puncte

Pizza Entertainment

Pizza Chef  Dan Leicu, Campion Mondial la categoria
Pizza Freestyle (Pizza Acrobatica) în anul 2012

Powered by Bilancia Exim

Programul evenimentului

Vineri, 14 martie 2014 – Pizza Freestyle (Pizza Acrobatica Show)
Pizza Freestyle cu Pizza Chef Dan Leicu (Campiona Mondial în anul 2012)
Pizza Freestyle cu Pizza Chef Lucian Leicu (Coordonator Campionat de Pizza)
Sesiuni de degustare (diverse forme şi reţete de pizza)

Sâmbătă, 15 martie 2014 – Etapa pe zona Munteniei şi Bucureşti
Orele 10,00 - se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Formularul de înscriere va fi completat de fiecare concurent. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu membrii juriului în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.
Orele 11,00 – demonstraţii de pizza freestyle
Orele 12,00 – prezentarea concurenţilor şi a societăţilor comerciale pe care le reprezintă ei în concurs, prezentarea oficială a partenerilor şi a membrilor juriului
Orele 13,00 – startul competiţiei, proba pizza clasică partea I
Orele 14,00 – training practic pentru public: reţete pentru pizza la tavă, sesiune de degustări
Orele 15,00 – prezentare de pizza siciliană
Orele 16,00 - startul competiţiei, proba pizza clasică partea II
Orele 17,00 – demonstraţie pizza la metru, 4 sortimente pe un singur aluat, sesiune de degustări
Orele 18,00 – demonstraţie de calzzone, sesiune de degustare
Orele 19,00 – demonstraţie de pizza desert, sesiune de degustare
Orele 20,00 – ceremonia de premierea a concurenţilor

Duminică, 15 martie 2014 – Finala Naţională
Orele 10,00 – gruparea finaliştilor în funcţie de premiul câştigat, respectiv locurile I,II,III
Orele 11,00 - prezentarea concurenţilor şi a societăţilor comerciale pe care le reprezintă ei în concurs, prezentarea oficială a partenerilor şi a membrilor juriului
Orele 11,30 – demonstraţie de pizza napoletana
Orele 12,30 – startul concursului: proba pizza clasica I pentru finalişti
Orele 13,00 – mega show Master Pizza: 3 echipe a câte 2 parteneri, unul pizza chef, care va prepara aluatul clasic de pizza, iar executive chef-ul va pregăti ingredientele care sunt adăugate pe aluat, bineînţeles că în viziunea sa de bucătar
Orele 14,30 - startul concursului: proba pizza la tavă II pentru finalişti
Orele 15,00 – demonstraţie de empanada, sesiune de degustare
Orele 16,30 - startul concursului: proba pizza creative III pentru finalişti
Orele 17,00 – pizza freestyle, show
Orele 18,00 – training practic pentru vizitatori: reţete pentru pizza la tavă, sesiune de degustări
Orele 19,00 – demonstraţie pizza vegetariană

Orele 20,00 – ceremonia de premiere a concurenţilor

Master Pizza Show

Conceptul show-ului prevede asocierea dintre un Pizza Chef şi un Executive Chef care vor găti împreună o pizza în viziune modernă. Pizza Chef va pregăti suportul, adică aluatul, iar Excutive Chef va prepara ingredientele ce vor fi aşezate pe aluat. Ingredientele propuse de executive chef pot fi gătite în prealabil – pot fi supuse la procese termice (fierbere, coacere, îngheţ, prăjire). Aluatul propus de pizza chef poate să conţină diverse gusturi şi poate avea diverse grosimi. Coacerea finală depinde de cei doi colegi. Destinaţia preparatului poate fi starter, main course sau dessert, iar la prezentarea finală produsul va fi asociat o băutură (vin, tărie, coktail…etc).    


Powered by Bilancia Exim

Toate echipamentele tehnice sunt oferite de către Bilancia Exim!



Radu Zărnescu

Etapele anului 2013

Campionat Pizza Etapa pe Regiunea Moldova 2013





Campionat Pizza Etapa pe Regiunea Banat 2013
Campionat Pizza Etapa pe Regiunea Transilvania 2013
Radu Zărnescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu