Live Cooking Show & Master Class by Eurp-Toques România & ACEEA la Festivalul Peştelui Durabil – Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019
Printre atracţiile zilei de duminică, pentru sibienii şi turiştii prezenţi la eveniment, au fost momentele de Live Cooking Show cu unul dintre medaliaţii festivalului, Chef Gianny Bănuţă (câştigător al emisiunii Chefi la Cuţite) , care a pregătit un fel de bază Fine Dining gătit cu zargan și scoici din Marea Neagră.
Tot duminică, publicul a putut vedea demonstraţii de măiestrie culinară oferite de câţiva dintre câştigătorii trofeului festivalului, şi anume, Chef Silviu Conţu şi Chef Sorin Gheorghiţă din Tulcea, cu preparate tradiţionale lipoveneşti cu peşte din Delta Dunării. Tot duminică, Maestrul Gheorghe Ciutacu (Comarnic) a gătit cu Chef Attila Fulop (Târgu Mureș) și Chef Sorin Berar (Cluj-Napoca), un crap de Dunăre, piesă întreagă pentru mese festive în asociere cu vinuri Gorgandin din Domeniul Viticol Apold din judeşul Sibiu.
Marius Rafa (Pardon Cafe) a oferit şi el două demonstraţii culinare în cadrul Festivalului Peştelui Durabil. Marius Rafa este partener al Institutului Naţional de Gastronomie de la Sibiu, împreună cu Ionela Mureșan (Cluj-Napoca) care a pregătit un desert de excepție.
În ambele zile, Maeștrii Fortunato Concetti și Alessandro Corraddi au gătit diverse preparate din scoici și pește din Marea Neagră în spirit italian. Cireașa de pe tort a fost Master Class-ul Maestrului Cofetar Dorel Șipoș (Târgu Mureș) care a montat o piesă de show din zahăr topit, lucrare cu înălțimea de 80cm, iar instructorul de scufundări Ilie Jeciu (Constanta), a gătit în două reprize scoici și rapane de Marea Neagră culese de către elevii săi.
Alături de invitații speciali ai evenimentului, echipa de bucătari ai Hotelului Ramada a oferit publicului un bufet special cu piese de finger food gătite pentru evenimente speciale. Un invitat deosebit a fost Pizza Chef Mircea Toderaș (Pizzeria Etna - Deva) care a gătit Pizza Gourmet cu pește în stilul său specific.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu