Festivalul Peştelui Durabil

Live Cooking Show & Master Class by Eurp-Toques România & ACEEA la Festivalul Peştelui Durabil – Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019


Pe parcursul celor două zile ale evenimentului culinar Festivalul Peștelui Sibiu , publicul a avut parte de degustări gratuite şi de demonstraţii culinare de excepţie susţinute de bucătari români şi străini, unii medaliaţi cu aur, la concursuri internaţionale. Printre cei care au oferit un spectacol culinar sâmbătă, se numără Chef Marian Popovici (Timişoara), care a prezentat un starter cald din peşte de Dunăre, gătit după rețeta medalită cu aur la Campionatul Internațional din Suwon City, Korea, în anul 2017 şi Maestrul Cofetar Emilian Vîrlescu (Restaurantul Pardon Café Sibiu) care a făcut un Live Cooking Show cu un desert Fine Dining, preparat medaliat cu aur la Campionatul Internaţional din Izmir, Turcia 2017. 


Printre atracţiile zilei de duminică, pentru sibienii şi turiştii prezenţi la eveniment, au fost momentele de Live Cooking Show cu unul dintre medaliaţii festivalului, Chef Gianny Bănuţă (câştigător al emisiunii Chefi la Cuţite) , care a pregătit un fel de bază Fine Dining gătit cu zargan și scoici din Marea Neagră. 






Tot duminică, publicul a putut vedea demonstraţii de măiestrie culinară oferite de câţiva dintre câştigătorii trofeului festivalului, şi anume, Chef Silviu Conţu şi Chef Sorin Gheorghiţă din Tulcea, cu preparate tradiţionale lipoveneşti cu peşte din Delta Dunării. Tot duminică, Maestrul Gheorghe Ciutacu (Comarnic) a gătit cu Chef Attila Fulop (Târgu Mureș) și Chef Sorin Berar (Cluj-Napoca), un crap de Dunăre, piesă întreagă pentru mese festive în asociere cu vinuri Gorgandin din Domeniul Viticol Apold din judeşul Sibiu. 


Marius Rafa (Pardon Cafe) a oferit şi el două demonstraţii culinare în cadrul Festivalului Peştelui Durabil. Marius Rafa este partener al Institutului Naţional de Gastronomie de la Sibiu, împreună cu Ionela Mureșan (Cluj-Napoca) care a pregătit un desert de excepție.

În ambele zile, Maeștrii Fortunato Concetti și Alessandro Corraddi au gătit diverse preparate din scoici și pește din Marea Neagră în spirit italian. Cireașa de pe tort a fost Master Class-ul Maestrului Cofetar Dorel Șipoș (Târgu Mureș) care a montat o piesă de show din zahăr topit, lucrare cu înălțimea de 80cm, iar instructorul  de scufundări Ilie Jeciu (Constanta), a gătit în două reprize scoici și rapane de Marea Neagră culese de către elevii săi. 

Alături de invitații speciali ai evenimentului, echipa de bucătari ai Hotelului Ramada a oferit publicului un bufet special cu piese de finger food gătite pentru evenimente speciale. Un invitat deosebit a fost Pizza Chef Mircea Toderaș (Pizzeria Etna - Deva) care a gătit Pizza Gourmet cu pește în stilul său specific.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu