Cină festivă în Parlamentul European

Cină festivă în Parlamentul European - Bruxelles 2019 by Euro-Toques International

foto grup cu Ursula von der Leyen, Președintele al Comisiei Europene

Pe 10 septembrie 2019, Euro-Toques Internațional împreună cu instituția Parlamentului European au organizat o seară festivă cu scopul de a evidenția și promova produsele locale și regionale în contextul menținerii patrimoniului culinar european, scop specificat în statutul Comunității Europene a Bucătarilor. La manifestare au participat Maeștri Bucătari din mai multe state membre: Franța, Italia, Belgia, Germania, Austria, Olanda, România, Spania, Slovacia. Din partea României a fost prezent Radu Zărnescu, Președintele Euro-Toques România, persoana care la Adunarea Generală din primăvară a susținut acest proiect în cadrul ședinței de la Bruxelles. 

chef radu zarnescu




La cina festivă au fost invitați 50 de euro parlamentari din diverse state membre, funcționari și personalități importante ale Parlamentului European cărora li s-au adus la cunoștință informații despre activitățile organizației Euro-Toques, importanța promovării produsului local, menținerea calității ingredientelor, menținerea echilibrului în funcție de zonele Europei și despre nevoia susținerii prin legislație europeană a acestor aspecte deosebit de importante ale alimentației sănătoase. 
Radu Zarnescu și Guillaume Gomez, Chef de L'elysée

Radu Zarnescu și Michele Roth 

O surpriză plăcută a fost prezența lui Guillaume Gomez, Chef de L'elysée (Chef-ul Președintelui Franței și al Palatului Elysee), Co-Președinte al Euro-Toques Franța, personalitate marcantă a gastronomiei franceze, un artizan al proiectelor de alimentație sănătoasă pentru elevii din învățământul primar. 

deschiderea cinei festive

 

Organizarea cinei festive și redactarea meniului au fost realizate de către Jean Castadot, Co-Președinte (Belgia) și Enrico Derflingher, Co-Președinte (Italia), iar suportul a fost asigurat de către Konrad Geiger (Președinte Euro-Toques Germania), Christian Meyer (Președinte Euro-Toques Austria), Ramon Roteta ( Președinte Euro-Toques Spania), Radu Zărnescu Președinte Euro-Toques Romania), Ted Janssen (Președinte Euro-Toques Olanda), Jan Duda (Președinte Euro-Toques Slovacia), Jacques Barnachon (Franța).

 
 
Un moment deosebit de important a fost întâlnirea președinților Euro-Toques cu doamna Ursula von der Leyen, Președintele al Comisiei Europene, care a subliniat importanța acestor manifestări profesionale în Parlamentul European pentru a înțelege bine toți deputații europeni aspectele legate de alimentația sănătoasă!
  

Toate subiectele expuse la Bruxelles sunt strâns legate de obiectivele din statutul Euro-Toques și de articolele din Codul de Onoare al Bucătarului scris de Maestrul Paul Bocuse în anul 1986, momentul înființării organizației.

Parlamentarii Europeni au fost foarte încântați de acest proiect, fapt pentru care mulți dintre invitați au intrat direct în bucătăria și au socializat cu membrii Euro-Toques! Această apropiere a fost demarată de către deputații italieni care au degustat din produse înainte ca ele să fie aranjate pe farfurii și expuse în sală.