Big Build Bacău 2017

Habitat for Humanity – Big Build Bacău 2017. Chefs for Humanity powered by ACEEA - implicarea în priectul anului 2017!

chefs for humanity


Bucătari celebri din România și din străinătate au pregătit într-un spectacol impresionant, gătirea prânzului zilnic pentru cei 800 de voluntari care au construit 36 de case în timpul record de doar 5 zile! Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului BIG BUILD 2017 care s-a desfășurat în perioada 2-6 octombrie 2017 la Bacău, proiect redactat și implementat de către organizația mondială Habitat for Humanity.  Acțiunea de live cooking a fost demunită Chefs for Humanity la fel ca și numele departamentului Asociației Culturale Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), care are scopul principal de a organiza evenimente caritabile.

pregatiri

aceea

chefs for humanity

aceea

aceea

Echipa de bucătari, coordonată de către Dr. Iulia Drăguț, Președintele A.C.E.E.A. și Radu Zărnescu, secretarul general al organizației, a pregătit peste 4,000 de porții într-o suită de show-uri culinare care s-au desfășurat la fața locului într-o imensă bucătărie amenajată pe șantier. Meniul fiecărei zile a fost special conceput pentru a oferi voluntarilor aportul caloric necesar, iar în pregătirea lui au fost folosite produse fresh oferite de Kaufland România, partenerul strategic al proiectului BIG BUILD 2016. Invitatul special al manifestării a fost Chef Robert Rainford, Regele Grătarelor de pe continentul Nord American, care a gătit zilnic alături de colegii săi din România.  

iulia dragut

habitat for humanity

bacau

aceea

“Pentru a susține munca voluntarilor care se implică în construcția caselor pe tot parcursul celor 5 zile, am pus la dispoziția bucătarilor produse alimentare proaspete: 4,000 kg de legume, 2,500 kg de fructe fresh, 2,700 kg de carne, 10,000 de chifle dar și produse marca proprie K-Classic. Ne asumăm rolul de partener social responsabil și ne bucurăm că avem ocazia să ne implicăm activ în cauza pe care o susținem”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.


„Asociația Culturală Euro Est Alternativ este foarte onorată de invitația de a face parte dintr-un proiect unic la nivel mondial. Pe lângă logistica impresionantă pusa la dispoziție pentru a găti zilnic pentru cei 800 de voluntari, membrii asociației noastre au asigurat buna desfășurare a activității din bucătăria șantierului. Diversitatea meniului propus reprezintă o călătorie în jurul lumii, realizată de bucătarii noștri. ”, a declarat Radu Zărnescu, secretar general A.C.E.E.A.

aceea

Habitat for Humanity România ajută 40 de familii să aibă o locuință decentă în doar 5 zile pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii și 40 de ani de la înființarea organizației la nivel mondial. 800 de voluntari din țări ca SUA, Irlanda de Nord, Germania, Marea Britanie, Slovacia,  din companiile românești, personalități și reprezentanți ai comunității diplomatice de la București au construit alături de familiile care urmau să devină beneficiarii proiectului de locuințe. Alți 1,200 de voluntari au lucrat până la momentul 2017, la pregătirea șantierului.


Acesta a fost cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat realizat vreodată în Europa. Recordul în regiune este deținut tot de Habitat for Humanity România – în 2007, organizația a celebrat intrarea României în Uniunea Europeană prin construcția a 27 de locuințe, câte una pentru fiecare țară membră în acel moment, împreună cu 600 de voluntari.