Ambasada României din Berlin


Dineu gătit în spiritul ACEEA la Ambasada României din Berlin, Sibiul cu mâncăruri tradiționale, vinuri și bere locală - SRGE 2019

Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania a vernisat zilele acestea expoziția „Două Regiuni în Europa – Regiunea Centru și landul Brandenburg”, la Ambasada României de la Berlin.

ambasada Berlin

Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei de lucru privind Implementarea Strategiilor de Specializare Inteligentă, la care participă reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din regiunea Centru, alături de reprezentanți ai ADR Centru.
În cadrul evenimentului, fiecare județ din regiunea Centru a fost invitat să realizeze un stand de prezentare a produselor specifice regiunii. Pentru Sibiu, tema standului a reprezentat-o Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

aceea

Din delegația Sibiului au făcut parte președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens, șeful serviciului investiții din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Daniela Stoica, administratorul public al Municipiului Sibiu, Ioana Leca, primarul orașului Săliște, Horațiu Răcuciu, primarul comunei Biertan, domnul Mircea Dragomir.

srge 2019

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a oferit o cină la sfârșitul evenimentului, acompaniată de vinurile Gorgandin și bere artizanală locală (1717, Bere Sibiu, Eco-Zen, Nembeer, Urban Brewery). Dineul a fost pregătit de către echipa de bucătari ai Asociației Culturale Euro Est Alternativ care au gătit: bufet cu preparate reci tip Finger-food Gala Dinner (expoziție de Artă Culinară cu 12 piese) și 5 feluri de bază asociate cu garnituri și sosuri, 3 salate și 3 dressing-uri pentru salte.

aceea

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană a fost gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Berlin Ambasada

Meniul cald a cuprins preparate din carne de batal (pulpă spate cu usturoi, vin și ulei de dovleac la cuptor), antricot de vită Black Angus (pregătit în smoker), curcan umplut, rață întreagă pe varză călită, păstrăv din Munții Făgăraș.





Asociația Culturală Euro Est Alternativ mulțumește Ambasadorului României, Excelența Sa domnul Emil Hurezeanu, pentru invitație, Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană pentru ințiativă, sprijin și supotul acordat, echipei noastre formată din Radu Zărnescu, Sorin Berar, Niculaie Nicloae, George Trofar, Adrian Baciu și Mădălin Cristian pentru profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea celor două evenimente importante de la Berlin (Târgul Mondial de Turism și Ambasada României).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu