Open Ukrainian Culinary Cup - Lviv 2016

OPEN UCRAINEAN CULINARY CUP
LVIV UCRAINA 2016
România câștigă cel mai mare premiu în finală la categoria asocierea meniului cu vinuri!







Participarea Echipei Naționale de Bucătari a României în
competiția internațională din Ucraina
poze.jpgÎn perioada 9-12 noiembrie 2016, Echipa României de Bucătari a participat în competiția internațională Open Ucrainean Culinary Cup care s-a desfășurat în orașul Lviv din Ucraina. Concursul a fost organizat de către Asociația Profesională West Chef Group Ukraine în cadrul expoziției internaționale HoReCa Show Lviv. Categoriile de concurs au fost: Categoria Pește-Juniori, Categoria Carne-Juniori, Categoria Meniu Complet-Seniori, Categoria Asocierea Vinurilor cu Meniul în finala concursului (Black Box).


Echipa României reprezentată de către ACEEA a avut următoarea componență:
Radu Zărnescu, coordonator echipă; Spînu Vasile, Executive Chef la centrul de evenimente Salon du Mariage din Săftica; Marian Popovici, Executive Chef la mai multe centre de evenimente din Timișoara; Marius Dumitrache, Chef în cadrul departamentului Masters of Flames, ACEEA Iași; Liviu Huțanu, Somelier la restaurantul Fenice Palace din Iași.


Rezultatele au fost următoarele: Marius Dumitrache-Junior- Categoria Pește- medalie de aur, Categoria Carne- medalie de bronz; Marian Popovici- Senior- Categoria Meniu Complet- medalie de bronz; Vasile Spînu- Senior-Categoria Meniu Complet- medalie de argint.
























Rezultatul obținut de către Marius Dumitrache la categoria juniori este al doilea în clasamentul general al activităților ACEEA pentru dezvoltarea gastronomiei în România după marele succes avut în anul 2013 cu Andrei Liviu Mihăilescu în competiția de la Sarajevo, el câștigând,la vremea respectivă, marele trofeu al ediției!


Suntem cei mai tari!
Echipa României a urcat pe podium de 5 ori! Suntem mândri de rezultatele obținute în cadrul concursului din Ucraina! Membrii ACEEA au demonstrat încă odată valoarea noastră în gastronomia europeană și mondială, iar somelierul Liviu Huțanu a cucerit cel mai înalt loc între specialiștii de vinuri prezenți în concursul de la Lviv!



În urma tragerii la sorți, România a făcut echipă cu Belarus. Liviu Huțanu, somelier în cadrul ACEEA, a câștigat trofeul asociind cu foarte multă abilitate vinul de Cotnari, meniului propus de colega sa de echipă,Tatiana Nazaruc. Am mai trecut prin aceste emoții anterior, însă a fost o premieră să câștigăm trofeul și medalia de aur datorită unui somelier! Al 9-lea trofeu câștigat de ACEEA în competițiile mondiale la care a participat, ne bucură și ne onorează, prefigurând noi obiective de urmat, noi idealuri de fixat!



Declarația lui Radu Zărnescu de la Polus Center Cluj, 14 septembrie 2016:

“Începând cu data de 20 septembrie 2016, am trecut pe lista priorităților dezvoltarea departamentelor de Juniori și Somelieri din cadrul Asociației noastre. Ne-am propus o serie de activități și participări la concursuri internaționale prin care vom continua să demonstrăm valoarea muncii noastre. Suntem și vom fi cea mai mare și serioasă organizație profesională din România, pentru că bucătarul, somelierul, ospătarul sunt cu adevărat considerați și susținuți!”


Echipa României și vinurile Cotnari!
În cadrul Expoziției HoReCa Show, ACEEA în parteneriat cu Echipa Națională a Serbiei au realizat o prezentare de excepție a produselor tradiționale de carmangerie din Serbia asociate cu vinurile de Cotnari! Cei doi parteneri au pus în valoare preparatele tradiționale sub formă de bufet, iar somelierul Liviu Huțanu a inițiat în prezența publicului spectator o sesiune de degustări cu vinuri de Cotnari!




sigle sponsori.jpgACEEA a încheiat un parteneriat cu West Chef Group Ukraine prin care cele două asociații și-au propus o suită de activități pentru anul 2017.  Chef Florin Patrichi a devenit Ambasadorul ACEEA în relațiile cu Ucraina, responsabil cu promovarea valorilor gastronomiei românești și a menținerii obiectivelor comune propuse!






Radu Zărnescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu