OPEN
UCRAINEAN CULINARY CUP
LVIV
UCRAINA 2016
România
câștigă cel mai mare premiu în finală la categoria
asocierea meniului cu vinuri!
Participarea
Echipei Naționale de Bucătari a României în
competiția
internațională din Ucraina
În perioada 9-12 noiembrie 2016, Echipa României de
Bucătari a participat în competiția internațională Open Ucrainean Culinary Cup
care s-a desfășurat în orașul Lviv din Ucraina. Concursul a fost organizat de
către Asociația Profesională West Chef Group Ukraine în cadrul expoziției internaționale
HoReCa Show Lviv. Categoriile de concurs au fost: Categoria Pește-Juniori,
Categoria Carne-Juniori, Categoria Meniu Complet-Seniori, Categoria Asocierea
Vinurilor cu Meniul în finala concursului (Black Box).
Echipa României reprezentată de către ACEEA a avut următoarea componență:
Radu Zărnescu, coordonator echipă; Spînu Vasile, Executive Chef la centrul de evenimente Salon du Mariage din Săftica; Marian Popovici, Executive Chef la mai multe centre de evenimente din Timișoara; Marius Dumitrache, Chef în cadrul departamentului Masters of Flames, ACEEA Iași; Liviu Huțanu, Somelier la restaurantul Fenice Palace din Iași.
Rezultatele au fost următoarele: Marius Dumitrache-Junior- Categoria Pește- medalie de aur, Categoria Carne- medalie de bronz; Marian Popovici- Senior- Categoria Meniu Complet- medalie de bronz; Vasile Spînu- Senior-Categoria Meniu Complet- medalie de argint.
Suntem cei
mai tari!
Echipa României a urcat pe podium de 5 ori! Suntem
mândri de rezultatele obținute în cadrul concursului din Ucraina! Membrii ACEEA
au demonstrat încă odată valoarea noastră în gastronomia europeană și mondială, iar
somelierul Liviu Huțanu a cucerit cel mai înalt loc între specialiștii de vinuri
prezenți în concursul de la Lviv!
În urma tragerii la sorți, România a făcut echipă cu
Belarus. Liviu Huțanu, somelier în cadrul ACEEA, a câștigat trofeul asociind cu
foarte multă abilitate vinul de Cotnari, meniului propus de colega sa de
echipă,Tatiana Nazaruc. Am mai trecut prin aceste emoții anterior, însă a fost
o premieră să câștigăm trofeul și medalia de aur datorită unui somelier! Al
9-lea trofeu câștigat de ACEEA în competițiile mondiale la care a participat,
ne bucură și ne onorează, prefigurând noi obiective de urmat, noi idealuri de
fixat!
Declarația lui Radu Zărnescu de la Polus Center Cluj,
14 septembrie 2016:
“Începând cu data de 20 septembrie 2016, am trecut pe
lista priorităților dezvoltarea departamentelor de Juniori și Somelieri din
cadrul Asociației noastre. Ne-am propus o serie de activități și participări la
concursuri internaționale prin care vom continua să demonstrăm valoarea muncii
noastre. Suntem și vom fi cea mai mare și serioasă organizație profesională din
România, pentru că bucătarul, somelierul, ospătarul sunt cu adevărat
considerați și susținuți!”
Echipa
României și vinurile Cotnari!
În cadrul Expoziției HoReCa Show, ACEEA în
parteneriat cu Echipa Națională a Serbiei au realizat o prezentare de excepție
a produselor tradiționale de carmangerie din Serbia asociate cu vinurile de
Cotnari! Cei doi parteneri au pus în valoare preparatele tradiționale sub formă
de bufet, iar somelierul Liviu Huțanu a inițiat în prezența publicului
spectator o sesiune de degustări cu vinuri de Cotnari!
ACEEA a încheiat un
parteneriat cu West Chef Group Ukraine prin care cele două asociații și-au
propus o suită de activități pentru anul 2017.
Chef Florin Patrichi a devenit Ambasadorul ACEEA în relațiile cu Ucraina,
responsabil cu promovarea valorilor gastronomiei românești și a menținerii
obiectivelor comune propuse!
Radu Zărnescu