A.C.E.E.A.




ASOCIATIA CULTURALA EURO EST ALTERNATIV  ROMANIA


Logo aceea

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ este o organizaţie non guvernamentală care conform statutului ei are ca scop principal redactarea de proiecte şi organizarea de evenimente cultural – sportive. În prezent, Asociaţia dispune de un portofoliu de proiecte care sunt redactate în conformitate cu cerinţele Comunităţii Europene şi pe care echipa membrilor Asociaţiei le promovează în comunităţile urbane şi rurale în vederea implementării lor prin parteneriate cu alte organizaţii, instituţii administrative şi cu societăţi comerciale. Scopul fiecărui proiect este să promoveze cultura tradiţională, dialogul intercultural, multicultural, precum şi evidenţierea elitelor morale locale prin organizarea de evenimente naţionale şi internaţionale. Unul dintre proiectele implementate cu succes este „Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber”,competiţie Culinară Internaţională certificată de World Association Of  Chefs Societies.

                Membru al World Association of Chefs Societies
Parteneri internationali:
Israeli Chefs Association (Israel), Interregional Culinary Association Of Russia (Russia), 
Asociacion Peruana de Chefs Cocineros y Afines (Peru),
Association Cooks of Uzbekistan (Uzbekistan)



ISTORIC

2006
Pregatirile pentru constituirea asociatiei si constituirea A.C.E.E.A..
Redactarea proiectului Campionatul Intenational de Gatit in Aer Liber.


2007
Organizarea primei editii a Campionatul Intenational de Gatit in Aer Liber in comuna Gilau, judetul Cluj.
Cupa Transilvaniei în Gastronomie 2007 - Etapa Cluj-Napoca (Comuna Gilău, parcul Castelului gilau) 34 echipe, 4 ţări participante, public: 11.000 de persoane.
Cupa Transilvaniei a fost castigata de catre echipa "Vino Vero" din Cluj Napoca
Moment din cadrul evenimentului - Parcul Castelului Gilau 2007
Castelul de la Gilău, datat în secolele XII-XIII, a fost o posesiune a diecezei de Alba Iulia. În secolul al XVI-lea a devenit sediul principesei Transilvaniei Isabella Jagiello Zápolya.

2008

Cupa Munteniei în Gastronomie 2008 - Etapa Azuga (Pivniţele Rhein) 38 echipe, 3 ţări participante, public: 10.000 de persoane;
Cupa Munteniei a fost castigata de catre un grup de bucatari din Predeal
Curtea interioara a Pivnitelor Rhein - Cramele Helwood 2008

"La Pivnitele Rhein & Cie Azuga 1892, recunoscute intre cele doua razboaie mondiale ca “Furnisorul Curtii Regale” a Romaniei, descoperi povestea unui vin spumant desavarsit. In prezent, Pivnitele Rhein Azuga reprezinta cea mai veche “locatie” in care se produce, fara intrerupere de-a lungul timpului, vinul spumant dupa metoda traditionala. In data de 13 aprilie 2006, la Palatul Elisabeta s-a relansat marca Rhein Extra, cea mai veche si recunoscuta marca de spumant produs in Romania si incepand cu data de 27 aprilie 2006, Cramele Halewood a primit calitatea de “Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I” pentru vinurile spumante, statut reinnoit in data de 12 Octombrie 2009, data la care a devenit si Furnizor oficial pentru vinurile linistite. Completand oferta turistica a Vaii Prahovei, Pensiunea Rhein dispune de 16 camere si doua saloane cu capacitate de servire a mesei de 90 persoane. Denumite sugestiv dupa soiuri de struguri, camerele, dispuse in trei corpuri de cladiri, ofera turistilor o priveliste incantatoare asupra parcului de 2 ha."   http://halewood.com.ro
Cupa Dobrogei în Gastronomie 2008 - Etapa Constanţa (Staţiunea Mamaia) 35 echipe, 4 ţări participante, public: 13.000 de persoane;
Cupa Dobrogei a fost castigata de catre Maestrul George Catana din Bucuresti
Echipa Stapanii Jarului - Mamaia 2008
Cupa Transilvaniei în Gastronomie 2008 - Etapa Cluj-Napoca (Polus Center) 38 echipe, 3 ţări participante, public: 41.000 de persoane;
Cupa Polus Center a fost castigata de catre un grup de bucatari din Predeal
Gastro Show cu Chef Robert Rainford - Polus Center 2008
2009

În anul 2009, competiţia a fost certificată de World Association Of  Chefs Societies (Uniunea Mondială a Asociaţiilor de Bucătari) şi de atunci ea este inclusă în programul mondial ca şi Competiţie Continentală de Artă Culinară (www.wacs2000.org). De atunci toate distincţiile oferite în cadrul competiţiei sunt recunoscute în peste 90 de ţări.

Cupa Bucureşti în Gastronomie 2009 - Etapa Bucureşti (Parcul Izvor) 115 echipe, 12 ţări participante, public: 75.000 de persoane;
Cupa a fost castigata de catre Maestrul Florescu Ioan din Brasov
Chef Robert Rainford in Parcul Izvor - Bucuresti 2009

Cupa Transilvaniei în Gastronomie 2009 - Etapa Cluj-Napoca (Polus Center) 78 echipe, 10 ţări participante, public: 80.000 de persoane;
Cupa a fost castigata de catre Maestrul Florescu Ioan din Brasov
Chef Robert Rainford la Polus Center 2009

2010

Cupa Bucureşti în Gastronomie 2010 - Etapa Bucureşti (Piaţa Constituţiei) 55 echipe, 7 ţări participante, public: 25.000 de persoane;
Cupa Bucuresti a fost castigata de catre echipa Hotel Restaurant Rozmarin din Predeal 
Scriitorul Cosmin Zidurean si sculptorul lucian Taran realizand 2 cuptoare arhaice dobrogene
Piata Constitutiei 2010
Cupa Banatului în Gastronomie 2010 - Etapa Timişoara (Comuna Bucovăţ) 24 echipe, 2 ţări participante, public: 4.000 de persoane;
O parte din echipa care a participat la eveniment - majoritatea sunt timisorenii care au constituit Asociatia Nationala de Gastronomie condusa de prietenul nostru Sandu Nagy de la Continental Timisoara

Cupa Transilvaniei în Gastronomie 2010 - Etapa Cluj-Napoca (Polus Center) 65 echipe, 12 ţări participante, public: 115.000 de persoane
Cupa Editiei nu s-a acordat, nici o echipa nu a intrunit punctajul pentru a dobandi distinctia oferita de organizatori si juriu
Recordul cu cei 210 pui realizat de Kiss Tibi - La Polus Center in 2010 a fost cea mai tare
etapa din istoria campionatului!

2011
Cupa Moldovei în Gastronomie – Etapa Iaşi (Piaţa Unirii) 2011, eveniment care s-a deesfăşurat cu succes, 50 echipe, 6 ţări participante
Cupa Moldovei a fost castigata de catre echipa Restaurant Medieval coordonata de Gigi Fedeles
Maestrul antonio Passarelli si Filip Vasilescu pe scena evenimentului - Iasi, Piata Unirii si Hotel Unirea 2011
Piaţa Unirii îşi are numele de la faptul că aici s-a jucat pentru prima dată Hora Unirii, la 24 ianuarie 1859, cu prilejul unirii principatelor Moldova şi Ţara Românească. Din acest motiv, în fiecare an, la 24 ianuarie, evenimentul este recreat de sute de ieşeni în jurul monumentului ridicat în amintirea lui Cuza.

Cupa Bucureşti în Gastronomie - Etapa Bucureşti (Plaza Romania) 2011
50 de echipe din 12 tari, membrii juriului din 10 tari, 4 echipe ale ambasadelor de la Bucuresti
Cupa Editiei a fost castigata de catre echipa Hotel Unirea din Iasi 
Poza de grup de la finalul concursului - Plaza Romania 2011

Cupa Argeşului în Gastronomie - Etapa Piteşti (Jupiter City) 2011
28 de echipe din 6 tari - cupa Editiei nu s-a acordat, nici o echipa nu a intrunit punctajul pentru a dobandi distinctia oferita de organizatori si juriu
Echipele "Taste Of Peace" au dominat competitia

Cupa Banatului în Gastronomie - Etapa Timişoara (Stadionul Poli) 2011
25 de echipe din 5 tari, primul eveniment din istoria Romaniei la care a participat Presedintele World Association of Chefs Societies, Gissur Gudmundsson
Cupa Banatului a fost castigata de echipa restaurantului Aquarium din Timisoara, 
coordonata de Executive Chef  Remus Tomici
Presedintele WACS Gissur Gudmunsson alaturi de invitatii editiei - Stadionul Dan Paltinisanu, Timisoara 2011

Cupa Transilvaniei în Gastronomie - Etapa Cluj-Napoca (Polus Center) 2011
50 de echipe din 10 tari
Cupa Plos Center a fost castigata  de catre echipa Hotel Unirea din Iasi 
Poza de grup la finalul competitiei - intre participanti se distinge si primarul Municipiului Cluj care a participat pentru prima data la Campionat (in prezent el este arestat pentru mita)
2012

Cupa Moldovei - Hotel Unirea si Piata Unirii din Iasi - 2011
50 de echipe din 16 tari
Cupa Moldovei a fost castigata  de catre echipa "Complex Hotelier La Castel" din Iasi 
Poza de grup a fost realizata in Sala Cuza a Hotelului Unirea din Iasi


Competiţia se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, ei concurând în două grupe mari: Profesionişti şi Amatori.

Competiţia a atras numeroase echipe din România şi străinătate:
  1. România - (concurenţi din toate judeţele ţării, din oraşe şi mediul rural)
  2. Canada – Toronto (Colegiul George Brown)
  3. Germania – Berlin (diverse restaurante)
  4. Finlanda – Helsinki (Hotel Hilton), Euro Toques Finland
  5. Israel – Tel Aviv (echipa Naţională de Bucătari), Haifa, Ierusalim (echipa Taste of Peace)
  6. Turcia – bucătarul instituţiei prezidenţiale, Istanbul (Echipa Naţională de Bucătari), Antalya (Echipa Hotelului Rixos)
  7. Republica Moldova – Chişinău (Echipa Asociatiei Culinarilor Catering Moldova)
  8. Franţa – Lion, Paris (reprezentanţi WACS)
  9. Peru – Ambasada Republicii Peru din România
  10. Ungaria – Budapesta, Gyor, Pecs
  11. Bulgaria – Varna
  12. Italia – Milano, Sicilia
  13. Japonia – Osaka
  14. Rusia – Ecaterinburg (echipa Natională de Bucătari), Federaţia Asociaţiilor de Bucătari
  15. Iordania – Amman
  16. Grecia – Tesaloniki, Atena
  17. Cipru – Larnaca (Institutul Naţional de Turism), Nicosia, Euro Toques Cyprus
  18. Pakistan - Ambasada Republicii Pakistan la Bucuresti
  19. Indonezia Ambasada Republicii Indonezia la Bucuresti
  20. Serbia - Federatia Culinara din Serbia
  21. Emiratele Arabe Unite - diversi bucatari
  22. Arabia Saudita - Echipe de bucatari
  23. Albania - Asociatia Nationala a Albaniei, Taste of Peace Albania
  24. Malta - Asociatia Nationala din Malta

Competiţia noastră este clasificată drept cel mai mare eveniment gastronomic din România, evenimentul este non profit cu un major potenţial de dezvoltare. Prin intermediul competiţiei, România a fost poziţionată pe harta gastronomică a lumii începând cu anul 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu