International Culinary Festival Croatia
„Pearl Of The Sea 2012’’
Supetar City on
the Island of Brač
Românii se întorc acasă
cu o nouă victorie!!!
După o serie de
participări la competiţiile şi evenimentele culinare internaţionale în perioada
2008 - 2011 încheiate cu succes (Erfurt Germany - IKA 2008, Chişinău 2010-2011,
Luxemburg 2010, Ecaterinburg – Euro-Asia 2011, Istanbul 2010-2011, Belgrad –
Golden Balkan Chef 2011, South Africa 2011, Santiago – Chile 2010, etc.), Asociaţia
Culturală Euro Est Alternativ, a început sezonul 2012 cu înscrierea în competiţia
„Pearl of the Sea 2012” care a avut loc în Croaţia, pe insula Brac.
În cadrul competiţiei
s-au înscris peste 18 ţări, echipe de juniori şi echipe de seniori, din Europa,
Asia şi Orientul Mijlociu. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de
preparate realizate la cald, prezentare la rece şi probă tip black box la cald
pentru titlul Pearl of the Sea.
Chef Mihai Campeanu - Hotel Unirea Iasi |
Echipa României s-a
înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la
categoria Fish Cold Dish, 3 medalii de argint la categoriile etnic şi preparate
din pui, 9 medalii din bronz la categoriile vegetarian, paste, etnic, pui.
Partea interesantă a
competiţiei a fost faptul că numărul de bucătari juniori a fost egal cu cel al
bucătarilor seniori, iar la finalul concursului s-au pozat toate preparatele
realizate de juniori, s-au expus pe un ecran şi au fost dezbătute constructiv
de către mai mulţi profesori împreună cu concurenţii tineri.
Echipa României a
deschis şi seria de demonstaţii gastronomice tradiţionale cuprinse în programul
evenimentului. La demonstraţie au participat toţi membrii delegaţiei române realizând
un meniu complet tradiţional românesc pentru 50 de persoane. La degustări au
fost invitaţi reprezentanţi din mai multe state: Arabia Saudită, Rusia,
Polonia, Slovenia, Croaţia, Serbia, Grecia, Macedonia, Muntenegru…etc. Meniul a
cuprins ciorbă rădăuţeană, prepeliţe umplute, mămăligă cu leurdă şi clătite
bănăţene. Preparatele au fost asociate cu vinuri de Cotnari. Dintre toate
spectacolele oferite străinilor s-au distins cele ale României, Serbiei, Poloniei
şi Macedoniei.
Din delegaţia României au facut parte următorii membrii:
Dr. Iulia Drăguţ
Preşedintele A.C.E.E.A.
Radu C. Zărnescu (eu)
Coordonatorul delegaţiei, Secretar General A.C.E.E.A.
Gabriela Galben
Purtător de cuvânt al delegaţiei, Director de Marketing la Hotel Unirea Iaşi
Gigi Fedeleş
Concurent, Executive Chef la Restaurantul Cavalerul Medieval din Iaşi
Bogdan Lupu
Concurent, Chef la Restaurantul Cavalerul Medieval din Iaşi
Mihai Câmpeanu
Concurent, Directorul Restaurantului Panoramic din Hotel Unirea Iaşi
Paul Corban
Concurent, Executive Chef al Restaurantului Panoramic din Hotel Unirea Iaşi
Remus Tomici
Concurent,Executive Chef, Asociaţia Naţională de Gastronomie din Timişoara
Antrenamentele echipei de bucătari a României au fost găzduite de către societatea Complex Hotelier Unirea Iaşi.
A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerilor: Complex Hotelier Unirea Iaşi, Restaurantul Cavalerul Medieval Iaşi, Asociaţia Naţională de Gastronomie Timişoara, Cotnari S.A.
Radu C. Zarnescu
Chef Gigi Fedeles - Restaurantul Cavalerul Medieval Iasi |
Din delegaţia României au facut parte următorii membrii:
Dr. Iulia Drăguţ
Preşedintele A.C.E.E.A.
Radu C. Zărnescu (eu)
Coordonatorul delegaţiei, Secretar General A.C.E.E.A.
Gabriela Galben
Purtător de cuvânt al delegaţiei, Director de Marketing la Hotel Unirea Iaşi
Gigi Fedeleş
Concurent, Executive Chef la Restaurantul Cavalerul Medieval din Iaşi
Bogdan Lupu
Concurent, Chef la Restaurantul Cavalerul Medieval din Iaşi
Mihai Câmpeanu
Concurent, Directorul Restaurantului Panoramic din Hotel Unirea Iaşi
Paul Corban
Concurent, Executive Chef al Restaurantului Panoramic din Hotel Unirea Iaşi
Remus Tomici
Concurent,Executive Chef, Asociaţia Naţională de Gastronomie din Timişoara
Taraful din Zagreb care inveselea concurentii la iesire din sala de concurs |
Antrenamentele echipei de bucătari a României au fost găzduite de către societatea Complex Hotelier Unirea Iaşi.
Demonstratia echipei noastre , Gastro Show - bucatarie arhaica romanesca |
A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerilor: Complex Hotelier Unirea Iaşi, Restaurantul Cavalerul Medieval Iaşi, Asociaţia Naţională de Gastronomie Timişoara, Cotnari S.A.
Insula Brac din Croatia |
Radu C. Zarnescu