marți, 31 iulie 2012

Pipt de raţă cu foie gras şi garnitură de legume

PIEPT DE RAŢĂ CU FOIE GRAS  
ŞI GARNITURĂ DE LEGUME 



INGREDIENTE :
piept de raţă 1kg (5 buc), foie-gras 250g, morcovi 300g, gulioare/ţelină 600g, zahăr 200g, oţet balsamic 0. 020g, ulei de măsline 100g, smântână dulce 300g, ulei 200ml, vin alb 100 ml, boabe de piper roşu, sare şi piper   


MOD DE PREPARARE :
1. Pieptul de raţă se crestează pe partea cu epiderma, se împănează cu foie-gras, se trece prin  concentraţia de zahăr caramelizat şi se prăjeşte în ulei încins pe partea crestată, după care se introduce  la cuptorul încins la 180 grade, pentru 10 minute. 2. Gulioarele şi morcovii se taie în tranşe subţiri, se fierb în apă cu sare şi apoi se sotează la tigaie în  ulei de măsline. 3. Se prepară sosul din smântână dulce, vin alb, caramel, oţet, sare şi boabe de piper roşu. 4. Pe farfurie se aşază suportul obţinut din tranşele de gulioare (ţelină) şi morcovii sotaţi în unt, apoi  pieptul de raţă tăiat în două pe diagonală şi sosul de smântână.  

RECOMANDAREA MAESTRULUI :
Ca să împănaţi mai uşor pieptul de raţă, introduceţi tranşele de fois-gras în congelator, 
cu 20 minute înainte de pregătire.

SĂ NE AMINTIM: 
Carnea de raţă este o sursă de proteine, care participă la elaborarea ţesuturilor .

DUCK BREAST WITH FOIE GRAS 
AND VEGETABLE GARNISHING

INGREDIENTS:
Duck breast 1kg (5 pieces), 250g foie gras, 300g carrots, 600g turnip / celery, 200g sugar, 0.020kg balsamic vinegar, 100g olive oil, 300g fresh cream, 200ml oil, 100 ml white wine, red pepper, salt and pepper

PREPARATION METHOD:
1.Cut the duck breast on the skin side, then stuff it with foie gras, pass it through the concentration of caramelized sugar and fry in hot oil on the notched side; subsequently insert it in a hot oven at 180 degrees for 10 minutes.  2.Cut the turnips and carrots into thin strips, boil them in water with salt and then make a sautée in olive oil in a fry pan. 3. Prepare the sauce with sweet cream, white wine, caramel, vinegar, salt and red pepper. 4. Place the support obtained from the cut okra (celery) and carrots sautéed in butter on a plate, then place the duck breasts diagonally cut in half and the cream sauce.


MASTER CHEF RECOMMENDATION:
In order to stuff the duck breast more easily, insert the cut foie gras in the freezer with 20 minutes before preparation.


REMEMBER THAT:
Duck meat is a source of protein that participates in the growing of tissues.

Radu Zarnescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu