sâmbătă, 2 iunie 2012

Euro Asia 2012

Competiţia Culinară Internaţională Euro-Asia
Ecaterinburg, Rusia
28 mai - 1 iunie, 2012


Imaginea oficială a echipei Nationale a României
Românii se întorc acasă cu
o nouă mare victorie!!!

După o serie de participări la competiţiile şi evenimentele culinare internaţionale în perioada 2008 - 2011 încheiate cu succes (Erfurt Germany - IKA 2008, Chişinău 2010-2011, Luxemburg 2010, Ecaterinburg – Euro-Asia 2011, Istanbul 2010-2011, Belgrad – Golden Balkan Chef 2011, South Africa 2011, Santiago – Chile 2010, etc.), Croaţia - Pearl of the Sea 2012” care a avut loc pe insula Brac,  Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Brand-ul Zahăr Mărgăritar au susţinut Echipa Naţională de Bucătari a României la concursul Euro-Asia, desfăşurat în perioada 30 mai – 1 iunie, 2012, în oraşul Ecaterinbug din Rusia.


În cadrul competiţiei s-au înscris peste 16 ţări, numai echipe de seniori, din Europa şi Asia. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald (proba pe echipe) şi prezentare la rece (probă la individual).
Echipa României s-a înscris la toate categoriile obţinând mai multe distincţii: 1 medalie de aur la echipă şi 2 medalii de aur, 1 medalie de argint la individual.


Echipa României în acţiune!





Moment de evaluare cu Thomas A. Gugler (Director Continental WACS pe Asia şi Orientul Mijlociu)





Un preparat de aur!





Masa de prezentare a României
Prezentare la rece - Categoria aperitive, individual
Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de aur

Prezentare la rece - Categoria fruncte de mare, individual
Adrian Lucian Şipoteanu – 1 medalie de argint

Prezentare la cald -  Categoria peşte, individual
Spitelnicu Corneliu – 1 medalie de aur

Prezentare la cald -  Categoria meniu pentru cină (3 preparate), echipă
Adrian Lucian Şipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzilă Dana
– 1 medalie de aur

Meniul Dinner pentru 6 persoane al echipei Naţionale a României
realizat şi prezentat la cald:
1.Entree:
File dorada cu busuioc, spanac şi crutoane aromate (File dorada with basil, spinach and flavored croutons)
2.Main Course:
Brioşă din muşchi de vită cu mousse de pui şi sos de capere (Muffin of beef with chicken mousse and capers sauce)
3.Dessert:
Spumă de fructe (Fruit mousse)


Prima medalie de aur la individual câştigată de Chef Adi Şipotean

Din delegaţia României au facut parte următorii membrii:
Dr. Iulia Drăguţ – Preşedintele A.C.E.E.A.
Laura Stanomir – Coordonatorul delegaţiei, Office Manager al A.C.E.E.A.
Dana Buzilă – Purtător de cuvânt al echipei Naţionale a României, Director de Marketing al Hotelului- Restaurant La Castel din Iaşi
Adrian Lucian Şipoteanu – Concurent, Executive Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi
Spitelnicu Corneliu – Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iaşi
Zamfir Cristian Neculai - Concurent, Chef la restaurantul La Castel din Iaşi

A doua zi de competiţie - proba la echipă








Momentul montării preparatelor pe platouri








Masa de prezentare la cald a echipei României














Următoarele medalii de aur!

A.C.E.E.A. mulţumeşte partenerului Zahăr Mărgăritar pentru sprijinul acordat în oferirea premiului în cadrul competiţiei Cupa Moldovei 2012, respectiv susţinerea echipei Naţionale a României la competiţia Euro-Asia din Rusia. Conform regulamentului din cadrul etapei de la Iaşi, câştigătorii Cupei Moldovei, respectiv echipa Restaurant La Castel din Iaşi, a primit ca şi premiu mare, din partea ACEEA şi Mărgăritar, participarea la o competiţie internaţională din străinătate. În urma participării la Euro-Asia, bucătarii de la Restaurant La Castel au demonstrat că sunt bine pregătiţi să reprezinte România la orice manifestare culinară mondială!  

O scurtă pauză...








Imagine cu Viktor Belyaev, Preşedintele Federaţiei Ruse de Bucătari








Prezentarea lui Adi Şipotean
















La etapa Cupa Moldovei 2012, Brand-ul Mărgăritar a oferit 2 cursuri speciale pentru profesionişti, primul pe bucătărie orientală (cu Chef Odeh Abu Elhawa – profesor la Şcoala Notre Dame din Ierusalim), iar al doilea pe bucătărie germană (cu Thomas A. Gugler, Director Continental al WACS pe Asia, antrenorul echipei de juniori a Germaniei) şi un curs privind pregătirea deserturilor pentru gospodine cu Lady Chef a României, Maestrul Cornelia Ghişoi de la Aro Palace Braşov.

Radu Zarnescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu