MOLDAVIAN'S CULINARY CUP 2012


MOLDAVIAN'S CULINARY CUP 2012

Un pas mare pentru gastronomia romaneasca! Cupa Moldovei 2012, un eveniment incheiat cu succes! 
Evenimentul s-a aflat la a doua editie si s-a desfasurat in perioada 17-18 martie 2012, in Hotelul Unirea si Piata Unirii din Iasi. Au participat specialisti din 15 tari (Romania, Ungaria, Rusia, Italia, Cipru, Germania, Uzbekistan, Israel, Arabia Saudita, Albania, Rep. Moldova, Malta, Serbia, Finlanda, Suedia) o premiera pentru Regiunea Moldova.
Membri juriului la masa echipei "LA CASTEL", cei care au castigat Cupa Moldovei 2012
Pentru a elimina suspiciunile si comentariile ulterioare ale unor "carcotasi", organizatorii au decis sa fie prima editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber, in cadrul careia echipa de evaluare sa fie compusa numai din maestri straini: Gido Debono (Malta), Ruven Harel, Leon Menahem (Israel), Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Spiros Dimitriu (Cipru), Nikolay Baratov (Rusia), Thomas A. Gugler (Germania). In cele doua zile ale competitiei s-au inscris 45 de echipe, iar conform cu evaluarile efectuate de World Association of Chefs Societies nivelul concursului si al concurentilor a fost cel mai ridicat dintre toate competitiile organizate pana in prezent in Romania.
Preparatele expuse (inclusiv de maestri romani) au fost la nivel de 4 si 5 stele
La fel ca si la etapele anterioare (Bucuresti, Polus Center Cluj, Timisoara...) printre cei prezenti la manifestare au fost si persoane care nu au inteles nimic...diversi "Cunoscatori in arta gastronomiei" care si-ar fi dorit sa vada mesele mai pline decat erau ele in realitate sau farfuriile incarcate la refuz, de altfel un stil de prezentare depasit din anii 70 de care nicicum nu ne putem debarasa. 
Poza de grup la finalul concursului
Finalul competitiei a legat multe prietenii intre bucatari, echipe si maestri antrenori, iar la anul speram sa definim din nou orasul Iasi ca si Capitala Culinara a Moldovei. Dintre cei apropiati organizatiei ACEEA au fost prezenti Gabriela Galben, Mihai Campeanu, Paul Corban, Tibi Kiss, Uica Mihai, Ciprian Tataru, Berecki Emoke, Justinian Radu, Cosmin Zidurean, Gabriela Maris, Filip Vasilescu si Cristian Nica.  

Niciun comentariu: